Otkrijte čarobni svijet matematike s Numiconom!

Matemagična (NUMICON) školica Bjelovar

Matemagična školica je inovativan program koji spaja matematiku i igru kroz Numicon oblike kako bi potaknula dječji interes za matematikom i potpomogla razvoj matematičkog razmišljanja. Naša nekonvencionalna metoda učenja pokazuje da matematika nije dosadna i teška, već zanimljiva i kreativna.

Djeca u Matemagičnoj školici uče matematičke koncepte kroz različite igre i trikove, povezane s matematičkim principima i problemima. Također, potičemo primjenu matematičkih koncepta na rješavanje raznih izazova, zagonetki, mozgalica i logičkih igara.

Kroz naglasak na kreativnosti i interaktivnosti, želimo djeci približiti matematiku na zanimljiv i privlačan način. Ovakav pristup također pomaže u izgradnji matematičkog samopouzdanja i smanjenju matematičke anksioznosti kod djece.

Što je Numicon?

Numicon je izvanredan nastavni materijal za učenje matematike, koji se koristi u predškolskim i osnovnoškolskim ustanovama diljem svijeta. Numicon obuhvaća set plastičnih pločica s rupicama, koje predstavljaju brojeve, uz prateće materijale kao što su radni listovi, knjige, igre i ostali materijali za učenje.

Svaka pločica ima unikatnu veličinu, oblik i boju, što omogućava vizualizaciju matematičkih koncepata i olakšava učenje matematike. Na primjer, pločica za broj 2 ima dva otvora, pločica za broj 3 ima tri otvora, a pločica za broj 10 ima deset otvora.

Numicon se koristi za učenje osnovnih matematičkih pojmova poput brojeva, osnovnih operacija, decimalnih brojeva i drugih matematičkih koncepta. Ovaj materijal posebno je koristan za vizualizaciju matematičkih koncepata i rad s djecom s različitim stilovima učenja.

Prednosti programa:

 • Razvija motoričke sposobnosti i spretnost
 • Potiče kognitivni razvoj i aktivira obje moždane hemisfere
 • Potiče kreativno izražavanje
 • Učenje kroz igru
 • Rad u malim grupama
 • Unapređuje matematičko zaključivanje
 • Razvija sposobnost vizualizacije i mentalnog računanja bez pomagala
 • Razvija razumijevanje matematike i omogućuje užitak u njoj
 • Razvija samostalnost i samopouzdanje
 • Razvija intelektualne kapacitete prema razvojnim potrebama i sposobnostima
 • Individualni pristup radu
 • Odlična priprema za polazak u vrtić i školu
 • Potiče ljubav prema matematici od najranije dobi

Za koga je Numicon namijenjen?

Numicon je namijenjen djeci uzrasta od 4 do 6 godina koja žele na jednostavan i zabavan način upoznati brojeve. Naše radionice održavaju se jednom tjedno u trajanju od 45 minuta, a rad se provodi u malim grupama s najviše 8 polaznika. Program je prilagođen i radu s djecom s različitim poteškoćama uz prethodni dogovor.

Zašto je NUMICON toliko uspješna metoda učenja?

Numicon pristup kombinira dodir, sliku i igru u procesu učenja i razumijevanja matematičkih pojmova. Ova jednostavna i zabavna metoda omogućuje djeci lakše shvaćanje pojma broja i osnovnih računskih operacija. Svestranost metode omogućuje timski rad i rad s djecom različitog znanja, a kompaktni elementi čine ih lako pristupačnima za djecu.

Svako dijete ima veliki potencijal, a mi smo ovdje kako bismo ga usmjerili i pomogli mu da to shvati. To je upravo ono što odgovoran roditelj želi pružiti svome djetetu. Upoznavanje s matematikom najbolje je započeti još u najranijem djetinjstvu. Numicon omogućuje djeci da se igraju i druže s matematikom, što ih potiče na učenje kroz igru!

Program Matemagična školica odobren je od Agencije za odgoj i obrazovanje. Učitelji i odgojitelji - voditelji programa uspješno su položili Numicon Professional Development na Sveučilištu Oxford.

 

LOKACIJE Matemagične školice:

Zagreb, Bijenik-Šestinjak

Varaždin

Bjelovar